Održana sjednica Vlade SBK: Izdvojeno oko 5 miliona KM za privredu, projekte iz oblasti vodoprivrede, sporta i kulture

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Jučer je u Travniku održana 134. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna. Pred članovima Vlade ŽSB bio je obiman dnevni red od 50 točaka, od kojih su svakako najvažnije one iz oblasti poticanja gospodarstva te financiranja značajnih projekata iz oblasti vodoprivrede, prostornog uređenja, sporta i kulture, ali svakako i usvojene Izmjene i dopune Prostornog plana Županije Središnja Bosna za razdoblje 2005. – 2025. godina.

Resorna ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić (HDZ BiH) u izjavi za medije naglasila je kako su na današnjoj sjednici izdvojena značajna sredstva iz nekoliko oblasti.

„Danas smo raspodijelili odnosno izdvojili blizu 5 milijuna KM proračunskih sredstava za brojne projekte iz oblasti prostornog uređenja, vodoprivrede, zaštite okoliša, gospodarstva, te za projekte iz oblasti sporta i kulture. Ova će sredstva u značajnoj mjeri oživjeti novčane tijekove u narednom razdoblju u Županiji Središnja Bosna“, naglasila je ministrica Plavčić.

O izdvajanju sredstava za sport i kulturu govorio je i resorni ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić (HDZ BiH).

„Danas smo izdvojili oko 1,5 milijuna KM za projekte u oblasti kulture i sporta. Riječ je o sredstvima koja su izdvojena za razne događaje, manifestacije, ulaganje u infrastrukturu, pomoć udrugama, općinama i sl.“, rekao je Domić.

Dotaknuo se i usvojenih Izmjena i dopuna Prostornog plana ŽSB 2005. – 2025. naglasivši kako je ovo zadnja intervencija u ovaj prostorni plan, s obzirom da važi do 2025. godine.

„Nakon dužeg razdoblje došlo je do kompromisa tako da smo usvojili Izmjene i dopune Prostornog plana ŽSB, nakon čega će ovaj dokument biti upućen u Sabor ŽSB odnosno u daljnju proceduru. Usvojene Izmjene i dopune osigurat će nove investicije i razvoj u ŽSB u predstojećem razdoblju“, istaknuo je Domić.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o