Vječno će pamtiti meč u Zenici: Edah Drobo ispisao historiju bh. košarke

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Košarkaši Čelika i Iskre večeras su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu 8. kola A1 lige. Na kraju više koncentracije i znanja imala je domaća ekipa koja je slavila 84:80.

Ipak, jedan detalj obilježio je večerašnji susret. Naime, 11-godišnji Edah Drobo dobio je šansu za igru, iako je na terenu proveo samo 37 sekundi, mladi košarkaš uspio je da se upiše u listu strijelaca.

Svakako da treba pohvaliti i trenera gostiju Muju Kovačevića, koji je dao priliku za igru mladom košarkašu, iako je utakmica u tim momentima bila u egalu. Lijep trenutak u zeničkoj Areni gdje je malobrojna publika velikim aplauzom nagradila nadamo se buduću zvijezdu naše košarke.

Edah Drobo 11-godišnji košarkaš već je sudjelovao na brojnim košarkaškim kampovima u regiji, a kako su nam kazali iz Iskre, ovaj mladi košarkaš dva puta sedmično ide i u Sarajevo, gdje trenira u KK Koš kod Seje Bukve. Ne treba se iznenaditi, ako već za godinu ili dvije ovog talentovanog mladića budemo gledali u nekim od najboljih klubova u regiji, a možda i u Evropi.

Njegovo vrijeme tek dolazi, a večerašnju utakmicu u seniorskoj konkurenciji i prve poene sigurno da će pamtiti cijelu karijeru.

SportSport.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o