Vječno će pamtiti meč u Zenici: Edah Drobo ispisao historiju bh. košarke

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

Košarkaši Čelika i Iskre večeras su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu 8. kola A1 lige. Na kraju više koncentracije i znanja imala je domaća ekipa koja je slavila 84:80.

Ipak, jedan detalj obilježio je večerašnji susret. Naime, 11-godišnji Edah Drobo dobio je šansu za igru, iako je na terenu proveo samo 37 sekundi, mladi košarkaš uspio je da se upiše u listu strijelaca.

Svakako da treba pohvaliti i trenera gostiju Muju Kovačevića, koji je dao priliku za igru mladom košarkašu, iako je utakmica u tim momentima bila u egalu. Lijep trenutak u zeničkoj Areni gdje je malobrojna publika velikim aplauzom nagradila nadamo se buduću zvijezdu naše košarke.

Edah Drobo 11-godišnji košarkaš već je sudjelovao na brojnim košarkaškim kampovima u regiji, a kako su nam kazali iz Iskre, ovaj mladi košarkaš dva puta sedmično ide i u Sarajevo, gdje trenira u KK Koš kod Seje Bukve. Ne treba se iznenaditi, ako već za godinu ili dvije ovog talentovanog mladića budemo gledali u nekim od najboljih klubova u regiji, a možda i u Evropi.

Njegovo vrijeme tek dolazi, a večerašnju utakmicu u seniorskoj konkurenciji i prve poene sigurno da će pamtiti cijelu karijeru.

SportSport.ba

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' http://bit.ly/KatalogBingoJuliII'