Više od 1.500 postača na zajedničkom iftaru u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Večeras je u našem gradu održan prvi veliki iftar za sve građane Bugojna povodom mjeseca Ramazana, a organiziran je pod sloganom „Bratstvo ne poznaje granice“, te popraćen specijalnim ramazanskim programom.

Iftaru je prisustvovalo više od 1.500 građana, a zaista radi se o događaju o kojem će se sigurno dugo pričati.
Organizator iftara bila je istanbulska općina Bayrampaša, koja je proteklih godina slične iftare provela u nekim drugim gradovima BiH i okruženja, a ove godine Bugojno je bilo među tri grada naše zemlje u kojima su održani ovi iftari.

Iftar na otvorenom iz ptičije perspektive, predivno <3Video: Jasmin Kaniža

Posted by Bugojno Danas on 22. lipanj 2015

Teško je kazati koliko čovjek može biti sretan u ovakvim trenucima posebno zbog toga što on zbližava ljude. Posebno zadovoljstvo mi čini to što je Bugojno među tri grada ove godine izabrano za ovaj veliki iftar i veliko hvala ovim čestitim ljudima sa nadom da ćemo još dugo godina praviti ovakve i slične sadržaje, istakao je glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef.Arnaut.

Hvala vam u moje ime kao i načelnika općine Bayrampaša i ono što ja vidim je jako lijepo i hvala vama Bugojancima koji ste doprinijeli ovako lijepoj atmosferi. Ove godine naše iftare organizovati ćemo u 9 zemalja i 19 gradova te ovi iftari pružaju prijateljstvo, bratstvo i zajedništvo. Ja vam prenosim selame vaše braće iz Turske, a isto tako vaše selame ću prenijeti njima, kazali su predstavnici iz Turske.

Ovo je naše Bugojno i ja želim da se izvinem svima onima koji nisu ovdje iftarili i ja kažem da ćemo dogodine praviti iftar na Jakliću. Ponosni smo na ovo što imamo i što rade dvije prijateljske i bratske države Bosna i Hercegovina i Turska. Znamo šta su za nas uradili u najtežem periodu 1992.-1995.g. i nagradimo ih za sve ono što su uradili za Bosnu i Hercegovinu i njene narode. Lijepo je biti čovjek, musliman, Bošnjak ili neki drugi čovjek iz druge narodnosti, ali ja se posebno osjećam večeras kao Bošnjak kada vidim veliki broj ljudi koji su ostavili svoju kuću, a došli da uveličaju ovaj veliki skup. Hvala našoj braći i pozivamo ih da i 2016.g. ovaj iftar bude najveći koji je ikada napravljen na prostorima Bosne i Hercegovine, kazao je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Nakon iftara, prisutni su mogli uživati u nastupima GFA Bugojno, te gostiju iz Turske.

Foto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 22. lipanj 2015

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o