Vijećnik SBB Bugojno podnio inicijativu o zabrani rada nedjeljom i državnim praznicima

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno, vijećnik SBB Đemal Bilanović je podnio inicijativu ispred kluba SBB o zabrani rada nedjeljom i državnim praznicima.

Podnosimo inicijativu za podnošenje odluke o zabrani rada nedjeljom i državnim praznicima. Odnosilo bi se to na trgovine, trgovačke centre i butike naravno veće od 100 m2 kao i sve ostale firme koje egzistiraju u našem gradu. Na ovaj način radnici bi dobili bar jedan slobodan dan u sedmici i bila bi sređena očita diskriminacija koja je trenutno prisutna na tržištu rada. Ovaj sistem besprijekorno funkcioniše u zapadnim zemljama i u RS-u. Mislim da imamo i kapaciteta i znanja, ali i realne potrebe da donesemo jednu ovakvu odluku ili naredbu dok se na višim instancama i parlametnima ne donese adekvatna odluka koja bi se ugradila u postojeći zakon o radu“.

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'