Vijećnici podržali projekat humanog zbrinjavanja pasa lutalica u Bugojnu

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Jučer 10.05.2019. godine na sjednici Općinskog vijeća Bugojno prezentovan je projekat po nazivom: “Prijedlog projekta rješavanja problema pasa lutalica na području općine Bugojno“, izvjestilac je bio Amel Hajrić, predstavnik Veterinarske stanice Bugojno.

Vijećnici su jednoglasno podržali ovaj projekat te donijeli zaključak koji glasi: “Do četvrtka 16.05.2019. za kolegij Općinskog vijeća pripremi sljedeće: Lokacija Osridak iza Drvetina, da nam date tačan podataka koliko tačno ta lokacija može primiti pasa, napravite pred ugovor sa vlasnikom objekta da znamo sigurno da on to želi tu izdati, cijena, vremensko trajanje i ostalo relevantno za tu lokaciju. Dalje ćemo uzeti na postupanje ovaj prijedlog“, za zaključak su glasali svi vijećnici jednoglasno.

Dakle, u prihvatilištu bi radila 2 radnika gdje bi se brinuli o psima koji budu humano zbrinuti u pomenutom prihvatilištu. Veterinarska stanica Bugojno je pokretač projekta te bi na njihovoj web stranici bila otvorena rubrika gdje bi pisalo koji pas je spreman za udomljavanje.

Bugojno-danas.info

https://www.bingotuzla.ba/2020/06/03/kataloska-akcija-4-14-6-2020/