Hercegovac (48) golim rukama ubio medvjeda …

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/ponudalataiautokozmetike/


Hrabri Hercegovac Blažo Grković iz sela Vrba kod Gacka u BiH postao je planetarno poznat nakon što su svjetski mediji prenijeli kako je ubio medvjeda u samoodbrani.

O Blaži su priloge objavili britanski, ruski, njemački, austrijski, francuski i švicarski mediji, a njegov snimak pojavio se i na YouTubeu.

Britanski BBC objavio je prilog o hrabrom čobaninu iz Gacka koji se goloruk uhvatio u koštac sa zvijeri.

Njemački mediji, uključujući ugledni nedjeljnik Spiegel i dnevnik Welt, objavili su priču o hrabrom Blaži iz sela Vrbe.

Svi ruski mediji, uključujući agenciju RIA Novosti i Itar-tas, list Komsomolskaja pravda, kao i mnoge televizije, prenijeli su vijest medija iz BiH o hrabrom Gačaninu koji je savladao medvjeda.

Austrijski radio ORF, kao i švicarski medijski portali, prenose priču o Blaži i njegovoj borbi sa medvjedicom koja ga je iznenada napala dok je čuvao ovce u podnožju planine Volujak.

“Medvjed se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sjekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. On je mene ujedao, ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Kažu da sam mu skoro otkinuo glavu”, ispričao je Grković, dodajući da je sjekiricu slučajno ponio sa sobom.

Osim u mnogim svjetskim medijima, Blažo je postao glavna tema i mnogih društvenih mreža.

klix.ba/SRNA

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/