Veliko srce malene djevojčice:  Viktorija skratila kosu koju nije šišala od rođenja i donirala za pravljenje perika oboljeloj djeci

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Ispred ogledela u frizersku stolicu u petak je sjelo umiljato, dijete smeđe kose, duge do ispod kukova, ne potkraćivane maltene od kolijevke. Kad su makaze odradile svoje sa iste stolice je ustao čovjek.

Viktoriji Tomić, osmogodišnjoj Užičanki, učenici drugog razreda Osnovne škole „Dušan Jerković“ kosa je sad do ramena, a njenih 10 pramenova dugih po 35 centimetara nosiće druga djevojčica. Nažalost bolesna, kao periku. Koja i odakle to Viktorija ne zna, tek želi joj da što prije ozdravi i da joj njena kosa pomogne da pregrmi teške, neprijatne dane. A kad ozdravi možda i bude prilike da se upoznaju.

Prepametno dijete koje reda suhe petice nedavno je poželjela da promijeni frizuru, da donekle skrati kosu.

– Na internetu sam našla grupu „Uvijek sa djecom“ koja pomaže teško bolesnim mališanima. Pokazala sam kćerki njihove fotografije bez kose i objasnila joj da je to posljedica bolesti – priča za Blic Viktorijina majka Suzana Tomić.

Izokola i pažljivo, kaže, pitala ju je da li bi ona da skrati kosu toliko da bi se od nje mogla napraviti perika.

Kao iz topa Viktorija je odgovorila – da. Da u trenutku prelomi, pokaže veliko srce, podstakao ju je omanji zdravstveni problem koji je imao njen mlađi brat.

Zbog ciste na glavi tretirane jodom na jednom mjestu mu je opala kosa, na šta se sestra sažalila.

– U petak kad smo došli u frizerski salon majka me je tri puta pitala jesam li se predomislila i želim na toliko kratko da se podšišam. Rekla sam da želim – kaže osmogodišnjakinja.

Sa stolice je ustala ozarenog lica, ništa manje raspoloženog nego kad je na nju sjela. Kosa joj se više nije spuštala niz leđa, mada ju je rukom iz navike tražila da je začešlja, ali nije marila čak ni kad je snoplje od dugih pramenova uzela u ruke.

– Tvoja kosa će porasti, ti si zdrav, a ja sam moju podšišala da je poklonim bolesnom djetetu – kad je došla kući rekla je Viktorija bratu.

U petak je iz učionice odjeljenja II-1 OŠ „Dušan Jerković“ kući otišla dugokosa djevojčica koja ničim nije odudarala od društva iz razreda. Vratila se sa novom frizurom i još jednom peticom, ma desetkom! Za čovječnost!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/