Veliko priznanje za bugojanski klub: Članica ŽNK Iskra Bugojno zaštitno lice konferencije o osnaživanju žena kroz fudbal

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Fudbal nije samo muški sport! Koliko znamo o ženama u fudbalu? Zašto ženski fudbal nije popularan kao muški? Kako vidimo žene koje igraju fudbal? Imamo li predrasuda? Divimo li im se? Koji su problemi s kojima se žene u fudbalu susreću? Gdje je podrška medija njihovoj igri? . brojna su pitanja o kojima koja će biti postavljena na internacionalnoj konferenciji o osnaživanju žena kroz fudbal  pod nazivom Football. And Everything They Wish For. 

Konferencija koju organizuje Agencija za komunikacije EBBE COMMS u saradnji sa internacionalnom organizacijom FARE Network  će biti održana 13. oktobra 2015. godine u Hotelu Evropa u sklopu Fare Action Weeks 2015, a ugostit će brojne ugledne zvanice iz svijeta fudbala, nevladinog i vladinog sektora, medija, i dr, piše trafika.ba.

Zanimljivo da je zaštitno lice konferencije članica Ženskog nogometnog  Iskra Bugojno Naida Haračić. Ovaj klub u novoj sezoni bilježi sjajne rezultate, a i ovo priznanje govori da se radi o veoma uspješnom sportskom kolektivu.

Redakcija našeg portala također upućuje Naidi i ŽNK Iskra Bugojno iskrene čestitke za dosadašnje uspjehe kao i veoma uspješnu promociju našeg grada.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o