Mirza Ahmetović na čelu FOM SDP BiH Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U Kristalnoj sali Općine Bugojnu u srijedu uvečer održana je Konvencija Foruma mladih OO SDP Bugojno. Između ostalog održan je izbor radnih tijela konvencije (Radnog predsjedništva, Verifikacione komisije, Kandidacione komisije i Izborne komisije, te izbor organa Foruma mladih OO SDP Bugojno.

Nakon obraćanja prisutnih gostiju Irhane Čajdin, potpredsjednice FOM SDP BiH, predsjednika OO SDP BiH Bugojno Admira Škandre, predsjednika KOM SDP BIH SBK Amara Đelibašića, predsjednika KO SDP BiH Nijaza Heleza i potpredsjednika SDP BiH Zukana Heleza, uslijedilo je je glasanje prisutnih 46 delegata.

Za novog predsjednika FOM SDP BiH Bugojno izabran je Mirza Ahmetović, dok su za potpredsjednika izabrani Muamer Subašić i Majo Tubić. Generalni sekretar FOM SDP BiH Bugojno je Vedrana Kisić.

Predsjednik Ahmetović u svom obraćanju zahvalio se delegatima na podršci te obećao predan rad, dok je Admir Škandro, predsjednik OO SDP BiH Bugojno, istakao da su mladi pokretačka snaga SDP-a.

– Ponosan sam na vas mlade jer vi kao mladi ljudi imate prednost u odnose na te kategorije nacionalnih stranaka. Naravno tu je i ono što uvijek nosimo i gajimo, a to je tradicija antifašizma. Ono kad se polaže cvijeće ja često ne dođem jer ne mogu da gledam ljude koji po djelima i idejama pripadaju neofašizmu, ali radi neki političkih poena i stranačkih interesa dođu i ubace se među nas. 94-95.god pa i poslije rata kada smo mi polagali cvijeće nas su pljuvali oni što sada dolaze i što zbog njih ne možemo u prvi red. To je takva vrsta ljudi, a tako oni rade i u vjerskim ustanovama, te im je uvijek na prvom mjestu lični interes, kazao je Zukan Helez u svom obraćanju mladima SDP-a Bugojno.

FOM OO SDP Bugojno Izborna skupština

Posted by Bugojno Danas on 16. rujan 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/