Veliki uspjeh učenika Gimnazije Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Učenici Gimnazije Bugojno postigli su veliki uspjeh na 5. Državnom finalnom takmičenju „Business challenge Zapadnog Balkana – Poslovni izazov „ koje je održano u Sarajevu od 18.04. do 19.04.2017.godine. U timskom takmičenju školu su predstavljali učenici pobjednici  Regionalnog Državnog takmičenja iz Banja Luke koji su se od 66 srednjih škola i 215 učenika uspješno plasirali na ovo takmičenje. Na takmičenju u Sarajevu su učestvovale 44 srednje škole i 67 učenika finalista. Školu su predstavljali:

-Aida Bevrnja III b

-Anesa Omerović III b

-Jahja Muratović III  d

Tim Aide Bevrnje je osvojio prvo mjesto na Državnom takmičenju od strane stručne komisije, kao i tim Anese Omerović. Takmičenje organizira “ Munja Inkubator“ koji se održava po međunarodnoj metodologiji i predstavlja najveći obrazovni program u oblasti ekonomije i poduzetništva u 113 zemalja. Zadatak ovogodišnjeg takmičenja je bio : „Kreirati profitabilnu biznis uslugu u oblasti agrobiznisa u BiH ili šire uz korištenje novih IT tehnologija“.  Učenici su se takmičili u razvoju problem ideje, biznisa, rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja i prezentacijskim vještinama.

Učenice su predstavnici Bosne i Hercegovine i predstavljaju timski našu zemlju na Međunarodnom takmičenju „Poslovni izazov Zapadnog Balkana“ koje će se održati u Beogradu od 22.04. do 24.04.2017.godine na kojem će učestvovati i Srbija, Hrvatska i Crna Gora.

Učenike su pripremali i mentorisali profesorica Jocović Amira i pedagogica Amna Haljeta,a voditelj učenika je bio bibliotekar Topčić Edin.

Čestitamo učenicima i profesorima na ovom velikom uspjehu.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/