Velika nepravda prema MRK Iskra Bugojno

Ovih dana se digla velika bura u rukometnom savezu BiH a riječ je o nastupima pojačanja u baražnim utakmicama za ostanak u Premijer ligi.

Naime, velikom pojačanju MRK Iskra Benjaminu Čičkušiću nije dozvoljeno igranje u baražnim utakmicama dok pojačanjima Bosne iz Sarajeva je omogućeno te je tako učinjena velika nepravda prema MRK Iskra Bugojno.

Knjiga protokola po kojoj se vidi da je napravljena velika nepravda Iskri iz Bugojna se nalazi ispod. Dokumenti za registraciju i licenciranje zaprimljeni prije 8 igrača Bosne iz Sarajeva a samo Čičkušiću osporena licenca iako je i registrovan pod brojem 15 od registracione komisije.

Na odgovornim iz Rukometnog saveza BiH je da ublaže nepravdu i dozvole igrati Čičkušiću ili da nepravilno licencirane igrače suspenduje a ORK Bosna kazne oduzimanjem bodova te registruju utakmice službenim rezultatom.

Sutra je treća baražna utakmica i našim rukometašima je potrebna pobjeda protiv RK Krivaja, utakmica se igra bez publike sa početkom u 19 sati u KSC-u Bugojno.