Veličanstvena sportska noć u Bugojnu kao nigdje u BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kupuj-pametno-kupuj-domace/

Večeras je u Bugojnu odigran derbi za pamćenje između MRK Iskra i MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje u kojem je pobjedu odnijela sloga rezultatom 20:33 pred više od 5000 gledatelja. Ovo je ujedno i rekordan broj posjetitelja Kulturno sportskog centra Bugojno kada su u pitanju sve manifestacije.

U Bugojnu je pobijedio sport i korektno navijanje bez najmanjeg incidenta. Pokazali smo da rukomet može biti sport broj 1 i dali zadatak svim drugim općinama i gradovima da dovedu rukomet na nivo na koji ga je doveo MRK Iskra Bugojno.

Večeras je iskustvo pobijedilo u odnosu na naše momke prema riječima trenera Ekrema Jaganjca. Odlično raspoloženi Berzad Demirović je na krilima nosio Slogu do pobjede.

U Iskre su Admir Popaja i Edin Klis dali po 5 pogodaka, Amir Bostan je pogodio 3 puta dok su Nikola Bečejac i Jasmin Omerović postigli po 2 pogotka a Ahmed Zukić, Semir Zvekić i Miloš Tešanović postili po 1 pogodak.

Kod Sloge je bila raspoložena cijela prva postava. Goran Biljaka je postigao 6 pogodaka, Anes Halebić, Amer Dedić i Admir Purić po 5 pogodaka, Marjan Šaravanja i Nenad Stanojčić sa po 4 pogotka, Ajdin Demirović je pogodio 3 puta i Arman Ljutić je pogodio jednom.

Veliko hvala navijačima Iskre Vandali koji su podržavali Iskru tokom cijelog susreta ali i nakon utakmice dok su neki igrači bili uplakani.

Iskra sljedeću utakmicu igra protiv Slavije u gostima a onda slijedi zimska pauza i slaganje kockica za drugi dio sezone.

Čestitke komšijama na pobjedi.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/