Večeras u Bugojnu počinju 2 najposjećenija sportska i kulturna dešavanja

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

24. Memorijalni turnir u malom nogometu “Admir Ljubuškić Šutak” i 47. Teatarski festival Fedra BiH večeras počinju i narednih 7 dana kulture i mjesec dana sporta ćemo uživati u zasigurno najposjećenijim kulturno-sportskim manifestacijama u Bugojno tokom godine.

Svečano otvaranje 47. Teatarskog festivala Fedra BiH će biti upriličeno u pozorišnoj dvorani KSC-a Bugojno u 20 sati, prije svečanog otvorenja uslijedit će otvorenje izložbe “Fedraši na sceni”, Huseina Šljive u holu KSC-a Bugojno. Nakon svečanog otvorenja publika će moći uživati u predstavi “Profesionalac”, Teatra “Total” iz Visokog autora Dušana Kovačevića sa početkom u 20 sati i 15 minuta. Nakon predstave u 22 sata bit će upriličen okrugli sto.

25. Memorijalni turnir u malom nogometu “Admir Ljubuškić Šutak” svoja vrata otvara u 20:30 gdje će Gradski folklorni ansambl Bugojno ukrasiti svojim igrama otvorenje te će se odigrati 2 utakmice, dvije za omladince i jedna za seniore i to, nakon svečanog otvorenja u 20:45 ćemo uživati u utakmici omladinaca Etna I – NK Etna III. Nakon toga u 21:15 očekuje nas odlična utakmica, lokalni derby, između prošlogodišnjeg pobjednika turnira Medenik – Lounge Club Intermezzo N.T.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/