Večeras u Bugojnu počeo Teatarski internacionalni festival (TIFBU)

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Izvedbom monodrame “Oprostite, molim vas, mogu li da prođem” Tijane Jovanović, večeras u Bugojnu je počeo Teatarski internacionalni festival (TIFBU).

Riječ je o najboljoj predstavi prošlogodišnjeg TIFBU festivala, koju je bugojanska publika mogla pogledati u vantakmičarskom dijelu programa. Nakon predstave, glumici Tijani Jovanović je uručen TIFBU reflektor za najbolje ocjenjenu predstavu po mišljenju publike na TIFBU 2016.

Prva predstava u konkurenciji za nagradu TIFBU reflektor ove godine je predstava “Da sam ja pozorište” Ene Radovanović koja je izvedena u maloj sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu.

Tokom naredna tri mjeseca, u okviru TIFBU festivala, bit će realizirani brojni kulturni i umjetnički sadržaji, predstave, izložbe, muzički performansi i sl.

Najbolju predstavu odabrat će posjetioci koji će, osim pozorišnih ostvarenja iz naše zemlje, moći pogledati predstave teatarskih skupina iz Rumunije, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

fokus.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/2019/04/23/duplo-snizenje-za-vikend-osvjezenje/ http://bit.ly/BingoVa254 https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/