Večeras se obilježava 17. noć Ramazana

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras, 17. noći mjeseca ramazana, obilježava se Noć bitke na Bedru, Lejletu-l-Bedr. Na prigodan način, noć Lejletu-l-Bedr bit će obilježena i na području MIZ Bugojno.

Večeras će se u većini džamija i tekija širom BiH obilježiti noć Lejletu-l-Bedr u kojoj će vjernici imati priliku da prisustvuju predavanjima i učenju ilahija. Prigodan program bit će realizovan i na području MIZ Bugojno.
U Sultan Ahmedovoj džamiji predavač će biti ef. Sejad Mekić, dok je planirano da u KC princeze Dževhere o značaju Bitke na Bedru govori hafiz Aid Tulek, direktor Karadjoz-begove medrese u Mostaru.

Centralna svečanost u povodu 17. noći Ramazana bit će realizovana u džematu Gračanica gdje će biti održan tradicionalni omladinski mevlud i program u realizaciji učenica fakulteta islamskih nauka i medresa.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/