Vandalski čin u centru grada: Zašto, zbog čega i radi koga?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Vandalski čin neodgovornog pojedinca ili više njih koji su u novoizgrađenu fontanu u centru našeg grada ubacili deterdžent izazvala je veliko razočaranje građana. Fontana je svečano otvorena u petak u 20:00 sati, a sinoć je nakon ovog poteza za sada nepoznatih osoba došlo i do havarije, te je ista prestala sa radom.

Na lice mjesta jutros je izašao i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić koji je žestoko osudio vandalski čin. Ajkunića smo pokušali kontaktirati u više navrata tokom dosadašnjeg dana, ali on na naše pozive kao i mnogo puta ranije nije odgovarao.

Iako smo svjesni da se radi o vandalskom činu za koji bi počinioci trebali biti žestoko kažnjeni, postavlja se pitanje kome je u cilju zapravo bilo uraditi nešto ovakvo. Građani se pitaju kako je zapravo moguće i to da se čin desio u neposrednoj blizini Policijske stranice Bugojno, a da organi reda o tome nemaju nikakva saznanja.

Naravno, o mogućim počiniocima teško je govoriti, m da je jasno da su odgovorni na vrijeme trebali zaštiti fontanu s obzirom da su se već poslije svečanog otvorenja mogli čuti komentari da ista neće dugo ostati u pravom stanju.

Mnogo je razloga zbog koji je ovaj vandalski čin i bio očekivan. Više od 6.000 građana Bugojna nalazi se na birou i svi oni istakli su da su zadivljeni izgledom novoizgrađene fontane, ali i to da ista ne donosi radna mjesta, a to je ono što je našem gradu ali i cijeloj državi najpotrebnije.

Neki su istakli da i odgovorni u gradu na ovaj način pokušavaju građane skrenuti sa drugih veoma bitnijih pitanja u gradu, te da je fontana uoči te tokom samog otvaranja dobila preveliku i bespotrebnu pažnju javnosti. I na ovaj potez gledaju tako, s obzirom da se bliži i izborna godina, pa vladajuće stranke na ovakve i slične načine vrlo često pokušavaju skupljati vrlo jeftine poene kod građana.
DSC_0002 DSC_0003 DSC_0004

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/