Utopljavanje zgrade Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Zahvaljujući podršci Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK-a i Općine Bugojno ovih dana počela je realizacija još jednog važnog projekta – utopljavanja zgrade ove predškolske ustanove.

Redovne jutarnje obaveze, vesela lica mališana dok uče slova i crtaju, odmaraju ili smišljaju neke nove nestašluke, vaspitačice koje se trude da uspješno realizuju dnevne aktivnosti sa djecom, radnici koji su došli da zamjene dotrajalu stolariju u ovoj predškolskoj ustanovi, u najkraćem – slika koju smo danas zatekli u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u našem gradu.

-U toku je realizacija jednog u nizu projekata. U pitanju je projekt utopljavanja, odnosno zamjene kompletne stolarije u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Konkretno, obezbjedit ćemo bolje uslove za 70 polaznika Vrtića, 30 polaznika Male škole, kao i za djecu s posebnim potrebama i ostale članove Udruženja građana „Leptir“, kazala je Edina Šupić, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno.

Projekt su, dodaje, finansijski pomogli Ministarstvo prostornog uređenja SBK-a i Općina Bugojno.

– Koristim priliku da im se zahvalim u svoje ime, i u ime svih uposlenika ustanove, kazala je.

Po njenim riječima, Centar je u proteklim mjesecima proveo mnoge projekte, u saradnji sa Mikrokreditnom fondacijom „EKI“, BH Poštom, Omladinskom bankom i Općinom Bugojno.

-Cilj je da našim polaznicima osiguramo adekvatne uslove boravka. To je veoma važno, jer se njihov broj znatno povećao u odnosu na ranije godine, naglasila je.

Podsjetila je da je zgrada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Bugojnu sagrađena 1976., te da od tog vremena do danas nije bilo zamjene stolarije na način kako će se to uraditi sada, kvalitetnom PVC stolarijom.

-Sa aspekta zagrijavanja zgrade tokom zimskih mjeseci i higijene prostora u kojem djeca svakodnevno borave, značaj realizacije projekta je ogroman, zaključuje.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/