Uspješno održan humanitarni koncert za dječaka Salku Šehića

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sinoć je u našem gradu održan humanitarni koncert za dječaka Salku Šehića(3) iz Gornjeg Vakufa, a koncert koji je organizovalo udruženje Đerđef Bugojno privukao je rekordan broj posjetilaca koji su svoju humanost pokazali na djelu.

Vjerovali ili ne, za samo 15 dana koliko traje akcije za ovog dječaka članovi Udruženja Đerđef prikupili su 9.724 KM.

Prije 15 dana u naše udruženje obratila se porodica Šehić iz Gornjeg Vakufa, mjesto Grnica i mi smo se odma uključili u akciju kako bi spasili njegov život. Naše udruženje je sinoć napravilo humanitarni koncert za našeg Salku i hvala dragom Bogu mi smo prezadovoljni. Naš Salko sada na raspolaganju ima 9.724 KM i još 1.000 KM od tradicionalnih narodnih nošnji koje je kupilo KUD Biser iz Halmstada. To kulturno umjetničko društvo je kupilo nošnje za 3.370 KM, a mi smo od tih para 1.000 KM donirali za našeg Salku. Ovim putem želim da se zahvalim našoj Majsi Ribić koja je kupila nošnje ispred KUD Biser i ja im se zahvaljujem te želim da što duže igraju i vesele. Zaista mi je velika čast što sa njima imam saradnju. Još mjesec dana će stajati kasice za našeg Salku zbog toga što je roditeljima potreban novac za odlazak, a on se već nalazi u Sarajevu i prima terapije. Ostatak novca koji budemo prikupili ovih dana za našeg Salku bit će dodijeljen roditeljima za njihove potrebe. Uskoro ćemo javnosti dostaviti i video snimak sa koncerta koje je snimila TV Hayat, kazala je za naš portal Šida Kalbić, predsjednica Udruženja Đerđef Šida Kalbić.

11920287_10206289091977994_1349221434_n

O sinoćnjem koncertu u Memixu sigurno će se dugo pričati sa obzirom da su humanosti položili veliki ispit, a samo za tortu sinoć je prikupljeno 1.235 KM + 415 Eura, dok je zarada na kartama iznosila 2.730 KM. Prodano je 700 tombola po vrijednosti od 2KM, što je donijelo 1.400 KM.

Treba istaći da je ovo bugojansko humanitarno udruženje već godinama primjer kvalitetnog rada a sve za spas onima kojima je pomoć najpotrebnija. Iz udruženja se nadaju da će njihov rad prepoznati i lokalna zajednica, s obzirom da se u ovo udruženje svakodnevno za pomoć obraćaju brojni građani našeg grada, ali i okolnih gradova, pa i cijele države.

Zanimljivo da niko od njih nije odbijen, pa se tako o humanitarnim akcijama ovog udruženja pozitivno priča po cijeloj regiji što je sigurno najveće priznanje za udruženje i njihove članove.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/