Pokrenuta akcija: Svi zajedno za Selmira Basaru

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bugojno je ovih dana na nogama. Dobri i humani ljudi iz našeg grada i okolnih gradova zajedno žele spasiti još jedan život. Ovaj put radi se Selmiru Basari iz Zanesovića kod Bugojna.

Selmir boluje od leukemije, a u što skorijem roku potrebno mu je 5.000 Eura. Pokretač akcije je naravno bugojansko humanitarno udruženje Đerđef čiji članovi od danas stupaju u akciju sa samo jednim ciljem: Pronaći novac za Selmira!

U naše udruženje Đerđef obratio se Selmir Basara iz mjesta Zanesovići kod Bugojna, a koji boluje od leukemije. Hitno mu je za lijek potrebno 5.000 Eura, a lijek se nažalost ne može nabaviti u našoj državi, nego samo ima jedna apoteka u Sarajevu preko koje se može naručiti ovaj lijek. Mi smo učinili sve i odnijeli u sve apoteke te su nas preporučili u Sarajevo. Selmir će ako Bog da ovih dana u Sarajevo sa ovim receptom i on će da naruči ovaj lijek. Ali lijek ne može naručiit ako ne bude imao 5.000 Eura. Kako vidite, lijek je veoma skup, čovjek ne radi, djeca također, imaju jedno dijete, a sve što su imali od pokretne imovine su prodali. Sami su se do sada borili, a naš Selmir je prije dva mjeseca trebao da dobije ovaj lijek, ali nažalost zbog finansija njemu je zaustavljeno liječenje. Doktori iz dana u dan pozivaju Selmira da primi taj lijek, ali nažalost on ne može nabaviti isti, pa molimo humane ljude, prijatelje, sve ljude koji su u mogućnosti da pomognemo da se lijek nabavi. Akcija počinje od danas, bit će i na ulicama grada Bugojna, te će biti postavljene kasice u Bugojnu, Gornjem Vakufu, Donjem Vakufu, Vitezu, Novom Travnik i postavit ćemo kasice u što većem broju. Vidjeti ćemo također da organizujemo humanitarni koncert u što kraćem roku. Molimo i sve ljude iz dijaspore da preko našeg udruženja pomognu Selmiru kako bi mi omogućili da se lijek nabavi. Ipak je on mlad čovjek i ne smijemo dozvoliti da njegovo dijete ostane bez njega. Tako vas još jednom molim da olakšate našem udruženju jer zajedno smo jači, kazala je predsjednica Đerđefa Šida Kalbić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/