Upravni Odbor MRK Iskra: Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli

Poštovani RUKOMETNI prijatelji i svi koji će to postati,

Nakon što je odigrana kvalifikacijska utakmicu za odlazak na EHF Euro 2022. između seniorske rukometne reprezentacije BiH i Austrije dužni smo kao tehnički organizator utakmice oglasiti se i zahvaliti se svima koji su nam na bilo koji način pomogli.
Rukometna reprezentacija BiH je savladala reprezentaciju Austrije i na taj način naš tim je stvorio šansu za učešće na EHF Euro 2022 i to nam je najveća zahvala.

Naš klub je bio tehnički organizator utakmice zajedno sa općinom Bugojno, KSC-om Bugojno i njihovim vrijednim uposlenicima i svim ostalim dobronamjernim ljudima koji su nesebično pomogli da se jedan ovakav spektakl odigra u Bugojnu.

Zahvalni smo svima koji su prepoznali da Bugojno može biti domaćin velikih utakmica i turnira i iskreno se nadamo da ćemo i u budučnosti imati priliku promovirati općinu Bugojno na ovaj način.

Želimo napomenuti da mi kao tehnički organizatori utakmice ni na koji način ne podržavamo postavljanje transparenta koji je se pojavio na društvenim mrežama i u medijima kojim se proziva gospodin Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

U trenutku kada smo isti primjetili zamolili smo osobe koje su ga postavile da se isti ukloni i da napuste dvoranu.

S obzirom da se nakon velike pobjede protiv reprezentacije Austrije stvorila kvalitetna atmosfera u momčadi ne želimo da jedan ovakav izolirani incident odvuče pažnju sa bitnih stvari, a to je svakako kvalitetno odigrana utakmica i organizacija iste na zavidnom nivou.

Veselimo se ponovnom rukometnom susretu u Bugojnu, a mi ispred MRK Iskra i općine Bugojno dajemo obećanje da ćemo biti najbolji mogući domaćini.

Upravni Odbor MRK Iskra