Mjere Vlade SBK se primjenjuju od sutra

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Vlada Srednjobosanskog kantona je na jutrošnjoj vanrednoj sjednici donijela odluku da na snazi ostaju sve mjere Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba, ali su dodane i neke nove.

Kako je novinarima pojasnio Tahir Lendo, premijer Srednjobosanskog kantona, uvode se pojačane mjere, a prva je naredba o ograničenju kretanja svih građana koja će se sprovoditi od sutra 17.03., od 22 sata do 05 sati.

Druga mjera je da se na području našeg kantona zadržava kombinovano odvijanje nastave jer se škole, zahvaljujući dobrim mjerama, nisu pokazale kao lokacije na kojima se širi koronavirus.

Treća mjera se odnosi na prijevoz, gdje će se pooštriti kontrola prijevoza građana, učenika i radnika. Prevoznici će praktično morati prepoloviti broj mjesta u vozilima javnog prijevoza, a morat će se organizovati i redari koji će vršiti kontrolu upotrebe distance i zaštitnih maski u tim vozilima.

Četvrta mjera je preporuka svim institucijama i organizacijama da u što većoj mjeri organizuju rad od kuće.

Kada su u pitanju ugostiteljski objekti, premijer Lendo je naglasio da su članovi Vlade pristalice toga da se omogući rad ugostiteljskih objekata, ali da se u njima moraju poštivati mjere. Dodao je da nisu problem veliki objekti nego mali objekti i tržni centri u kojima se okuplja veliki broj lica.

Agencija DAN

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o