Upozerenje DF-a: Situacija u državi je alarmantna

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Upozoravamo građane Bosne i Hercegovine, posebno Federacije BIH, da vladajući unutarstranački koalicioni kapaciteti pucaju na svim šavovima, a najvidnije razmimoilaženje je među liderima SDA, HDZ-a i SBB-a, stoji u saopštenju Demokratske fronte kojeg prenosimo u cjelosti.

U najnovijem medijskom istupu to je, u vrlo oštroj i jasnoj formi naglasio i predsjednik HDZ-a, Dragan Čović, izjavivši da „ovako više ne ide“. Prije toga, a nakon svjedočenja Fahrudina Radončića u Prištini, potpuno je „pukla tikva“ između njega i Izetbegovića. Naivna i isprazna tumačenja kako sukob i „hladni odnosi“ među liderima nikako neće uticati na funkcionisanje koalicije – ne piju vodu u praktičnom, svakodnevnom političkom životu.

Parlament Federacije četiri mjeseca ne radi,a za to vrijeme „principijelna koalicija“, njeni zastupnici na najdrskiji način, ne imajući ni zrno stida – uzimaju podobre plate svaki mjesec. Još nemuštije stoji konstatacija o njima kao zaštitnicima i braniteljima interesa sva tri naroda, jer nisu u pitanju nikakvi narodi već kladionice i šumsko bogatstvo, kako ga rastaliti i ko će se i gdje utaliti.

Evidentan je, posebno nakon lokalnih izbora, razlaz u vrhovima SDA, jer pobjede nezavisnih kandidata u nekim federalnim opštinama/općinama govore bolje od bilo kakvog teoretisanja. Dokle doseže gubljenje kompasa kod „najvažnije stranke u Bošnjaka“, pokazuje primjer izbora u Bijeljini. Dakle, tamo je pobijedio Mićo Mičić, a skupštinsku većinu u tom gradu činiće odbornici SDS-a, PDP-a, NDP-a , SDA i SRS „dr. Vojislav Šešelj ”!!!

Koji je sljedeći potez čelnika SBB-a, a i u njegovoj stranci sve je više prisutna nervoza i nezadovoljstvo pojedinih članova i zastupnika neradom Parlamenta, vidjećemo. Kako reče Dragan Čović, ovih dana ponovo će se sastati ta „čuvena trojka“, a šta će taj sastanak polučiti za javnost a šta bitnije promjeniti, saznaćemo svi nešto kasnije. U svakodnevnom životu, u novim zaduživanjima, u novim kadrovskim kombinatorikama. A za Stolac, Mostar i Srebrenicu? E, to su stvari koje svima njima služe samo kao okidači za nove sukobe i nesporazume i za držanje stalnih tenzija kog naroda i građana ove zemlje.

Opštinski izbori su ipak potvrdili da su glasači (a pola ih nije izašlo na izbore) i ovaj put povjerenje dali istim onima koji već dvadeset i kusur godina rastaču ovu zemlju ,prodaju sve što se prodati može,a najnoviji podaci o „porasloj štednji stanovništva“, ako se imalo razlože – pokazuju kod koga je većina tih „ušteđenih para“.

Dakle, birači su rekli svoje, ono što jedino može kako – tako održati ovu komatoznu koaliciju jeste finansijski interes i dalja pljačka ove zemlje. A manipulatori iz centrala ove tri stranke, to vješto rade. Klupko je zamotano, svako svakoga za nešto ima, tako da ćemo malo sačekati da proradi „pravna država“.

Odatle i ovo upozorenje, jer je pitanje dokle će se ovako moći? Federalni parlament je odavno bio zreo da zbog nerada bude raspušten. A znate li od koga to zavisi? I šta poslije slijedi? I kome to ne odgovara. Pa, onima, sa početka, sredine i kraja ovog saopštenja – vladajućoj koaliciji, stoji u saopštenju.

fokus.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/