UKK Švicarac: Posjedujemo pismeni dokaz Hypo banke da CHF-a nikad nije ni bilo u BiH!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Udruženje korisnika kredita (UKK) Švicarac je saopćilo da je ovih dana došlo u posjed pismenog dokumenta Hypo banke koji dokazuje da je “Hypo banka za period od početka 2006. pa do kraja 2014. (za 9 godina) na sve svoje poslovne transakcije i poslovanje sa valutom švicarskog franka (CHF) platila dospjele i plaćene kamate u iznosu od samo 1.054.074,13 CHF”.

“Poznato je da su po sto puta predstavnici Hypo banke rekli kako su u periodu 2006-2008. (kada su i nastali svi sporni krediti u BIH) podijelili 720 miliona CHF i da su taj novac posudili kreditnom linijom od drugih banaka na međunarodnom tržištu novca, te da i oni vraćaju svoj tzv. kredit i kamatu u CHF valuti. Postavlja se matematičko pitanje: Ako su (Hypo banka) pozajmili i zadužili se za CHF kod drugih banaka za 720 miliona CHF, te ako im je kamata minimalna i samo 1 posto, Hypo banka bi plaćala godišnju kamatu od 7 miliona i dvjesto hiljada CHF na taj iznos pozajmljenog novca. A koliko bi tek platili za navedenih devet godina (od 2006-2014.). Matematika kaže da bi platili dospjele i plaćene kamate uz 1 posto iste u iznosu većem od 60 miliona CHF – kaže se u saopćenju.

Iz UKK Švicarac navode kako u dokumentu koji su nam dostavili “oni su platili za 9 godina dospjele i plaćene kamate nešto malo više od jednog miliona CHF”.

“Tu njihovu knjigovodstveno prikazano dospjelu i plaćenu kamatu za 9 godina pokriva samo jedan kredit dat na devet godina nekom građaninu BiH u iznosu od cca 2,5 miliona CHF. A i ova prikazana i dospjelo plaćena kamata od jednog miliona CHF sigurno je proistekla iz nekih drugih njihovih poslova i zaduženja, te ni ona sigurno nema veze ni sa tim jednim pomenutim kreditom od cca 2,5 miliona CHF”, smatraju u UKK Švicarac.

faksimil-dokumenta
Faksimil dokumenta

Kako navode, dokument koji posjeduju “očit je dokaz da je Hypo banka u BiH sa CHF kreditnim proizvodom ušla planski i smišljeno da opljačka građane i državu BIH, kao i njenu privredu.

“U Evropi je nadaleko i naveliko poznato ‘njihovo zakonito poslovanje’. Zbog toga mnogi njihovi uposlenici i menadžment su već i na dugogodišnjoj robiji u Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj… Postavlja se pitanje poslije ovako očitog pismenog dokaza: kada će i ko u BiH biti prvi ili su u BiH njeni građani idealna i plodna oaza za stvaranje Hypo robova i pljačku istih”, navode u saopćenju UKK Švicarac, koje potpisuje predsjednik Kemal Duraković.

Navode kako je proizvod Hypo banke koji se zove CHF krediti “smišljeni ,izmišljeni i virtualni proizvod sa samo jednim ciljem koji se zove: BIH i njena politička situacija je idealno tlo za ostvarivanje ekstra profita – lihvarstvo i zelenaštvo nad njenim građanima”.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o