Udruženje djece i mladih oboljelih od dijabetesa “Slatki svijet” pozivaju šetnjom do Duboke

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Udruženje dijabetičara djece i mladih “Slatkiš” Novi Travnik i Udruženje djece i mladih oboljelih od dijabetesa “Slatki svijet” Bugojno u sklopu akcije obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, organiziraju niz aktivnosti kroz septembar, oktobar i novembar….

Kako su najavili, ove subote 03.10.2015. u 09:00 ispred džamije u Veseloj planiran je jednodnevni izlet pod nazivom “Šetnjom do zdravlja “. Organizatori dodaju kako će se šetnja održati na relaciji od Bugojna do Planinarskog doma “Duboka”, gdje će biti organizovan ručak, dok će u toku šetnje biti obezbijeđeni sendvići za sve polaznike.

Izlet je u subotu ujutro i planiramo uz druženje te laganu šetnju, a namjera nam je potaknuti sve na razmišljanje i sudjelovanje u borbi protiv dijabetesa, poručuju iz ovog Udruženja. Za sve sudionike je, dodaju, organiziran besplatan ručak i mnoštvo atraktivnih aktivnosti.

U sklopu višemjesečnih aktivnosti planirani su i posjeti osnovnim te srednjim školama na području Srednjobosanskog kantona (SBK), edukativna predavanja o zdravoj ishrani, javne tribine, ali i sastanci s političkim strankama koje participiraju u vlasti na području SBK.

Namjera nam je sa strankama koje su na vlasti razgovarati o podizanju razine zdravstvene zaštite dijabetičara na području srednje Bosne, ali i šire, napominju iz Udruženja “Slatkiš”.

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/