Ubistva i drama u sarajevskim naseljima: Tuga, strah i nevjerica (VIDEO*FOTO)

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac večeras je došlo do pucnjave, a slučaj je MUP-u KS prijavljen u 19:30 sati.

Cijela drama u sarajevskim naseljima počela je nešto malo poslije 19:30 minuta. Tada se počela odvijati priča oko Omeragića i njegovog napada kada smo pozvali MUP KS.

Tada je za BrzeVijesti potvrđeno da je našoj policiji u 19:35 minuta prijavljena pucnjava u ulici Safeta Zajke. MUP nije mogao dati više informacija mada se nezvanično saznalo da postoje dvije žrtve.

Ispočetka se nije znalo da li je napad izvršen u kasarnoj koja se nalazi u naselju Rajlovac ili je zločin počinjen na drugom mjestu. Tek kasnije su do nas došle informacije da je Omeragić u objektu kladionice “5 Plus” automatskim oružjem usmrtio dvojicu pripadnika OSBIH.

aapicture201511186838432high

Nažalost, tragedijom su ugašena dva života: Armin Salkić (1988) iz Viteza i i Nedeljko Radić (1981) iz Nevesinja. Bili su veoma bliski prijatelji i u tom momentu bili su na dužnosti u kasarnoj koja je smještena u Rajlovcu. Po dolasku u kladionicu Armina u Nedeljka, ušao je Omeragić i pucao.

arminsalkic

nedeljkoradic

Ubijeni su pripadnici OSBIH, a nakon pucnjave u kladionici ubica je izašao i nastavio sa pucnjavom. Pucao je na autobus GRAS-a gdje su od odrona stakla povrijeđeni vozač i par osoba.

Potom su se oglasili i zvaničnici i državnici sigurnosnih agencija, policije i ministarstava u BIH koji su uputili poruke upozorenja i poslali veliki broj specijalnih jedinica na mjesto događaja.

ubistvorajlovac18112015JB3154658x439

Poslije djelovanja policije i početka potrage za osumnjičenim, uslijedio je tužni dio večeri – brat i otac jednog od dvojice vojnika koji su ubijeni večeras u Rajlovcu pojavili se na mjestu događaja, te su mediji prisustvovali teškom emotivnom trenutku ovih članova porodice vojnika.

Na radnom mjestu sina/brata, ni krivog ni dužnog, oplakali su najbližeg i najvrijednijeg. Jecaji su odzvanjali ulicama Rajlovca.

FNA26891

Pogledajte i video: https://www.youtube.com/watch?v=udLOvu6v9gI

Kraj se bližio, Omeragić je otišao do svoje kuće u naselje Sokolac gdje se zabarikadirao. Ubrzo su specijalne jedinice policije stigle i opkolile kuću te zatvorile naselje. Neki mještani Sokoca čak nisu mogli da priđu svojim vlastitim kućama.

564cf368e5644b04b12301e70a0a0a64sokoljekucaubiceenesaomerovica

Uslijedili su pregovori. Pokušala je policija da Omeragića izvuče živog, međutim kako se nezvanično saznaje, izvršio je samoubistvo i to bombom.

Čeka se uviđaj, iz MUP-a KS ne mogu dati puno informacija, a u idućim satima se očekuje uviđaj u kući poginulog dok u kladionicu ulazi pogrebno društvo koje će odvesti tijela Nedeljka i Armina.

Na pitanje da li je ovo bilo dvostruko ubistvo ili teroristički napad, nema odgovora. ZA Omeragića kažu da je bio i vehabija i narkoman.

Jutro je pametnije, pa ćemo do sutra znati da li je Sarajevo na noge digao mahalski narkoman i teroristički napad člana vehabijskog pokreta.

Jedno je sigurno, još dva mlada života su izgubljena, a građani u nevjerici, strahu i šoku.

(BrzeVijesti.ba)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/