Ubica Sanjin Sefić 65 puta prekršio zakon

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Sarajevo – Protiv Sanjina Sefića iz Sarajeva, osumnjičenog da je pregazio dvije studentkinje u tom gradu, sarajevska policija je u posljednjih devet godina podnijela 18 krivičnih i 47 prekršajnih prijava.

Rekao je ovo u petak na konferenciji za novinare u Sarajevu komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vahid Ćosić.

Dodao je da je Sefić 47 puta prijavljen zbog kršenja Zakona o bezbjednosti saobraćaja, nanošenja tjelesnih povreda i krađa. Prema njegovim riječima, od podnesenih 18 krivičnih prijava, Kantonalno tužilaštvo reagovalo je u samo jednom slučaju. Kako saznajemo, Sefić je zbog napada na pripadnika Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji se dogodio 2010. godine, osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu.

Prema podacima sarajevske policije, iste godine protiv njega je podnesena krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti. Dvije godine ranije policija ga je teretila za 13 razbojništava, dva pokušaja razbojništva i nanošenje teške povrede, za koju je sumnjičen i godinu ranije.

Kako policijska statistika pokazuje, Sefić je najviše prekršaja počinio upravljajući neregistrovanim vozilom, pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole.

Više puta je prekoračio brzinu, nedozvoljeno preticao druga vozila, prošao kroz crveno svjetlo, pričao na mobilni telefon tokom vožnje, a nije koristio pojas ni kacigu.

Sefić, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Srbiji, kako saznajemo, izjasnio se da ne želi da bude izručen u BiH po skraćenom nego u redovnom postupku. Prema važećem zakonu, redovni postupak može da traje maksimalno dva mjeseca. Prema nepotvrđenim informacijama, Sefića je u pritvoru posjetila ženska osoba koja se predstavila kao njegova djevojka. Osumnjičeni se navodno kaje zbog svega što se desilo.

Sefić je u ponedjeljak uveče upravljajući “golfom” na pješačkom prelazu u centru Sarajeva prošao kroz crveno svjetlo i usmrtio Editu Malkoč (20) iz Bosanske Krupe i Selmu Agić (21) iz Bugojna, i pobjegao sa lica mjesta. Idućeg jutra prešao je u Srbiju, a uhapšen je iste večeri u Novom Sadu.

Kazne

Vlasnik “golfa” kojim je Sanjin usmrtio dvije studentkinje je njegov otac Jasmin Sefić, koji sarajevskoj policiji zbog saobraćajnih prekršaja duguje 3.855 maraka.

glassrpske.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/