UABNOR i Društvo Tito Bugojno bili na Tjentištu (GALERIJA)

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U subotu 11.06.2016. gdje su saučestvovali sa 35 svojih članova u obilježavanju 73. godišnjice Bitke na Sutjesci na Tjentištu su bili UABNOR i Društvo Tito Bugojno. Bilo je oko 20-ak autobusa sa oko 1.000 učesnika iz cijele bivše Jugoslavije.

Evidentno je sve brojnije učešće djece i unuka partizana ali i inače mladih koji su poštovatelji i slijednici svijetlih partizanskih puteva i borbe protiv fašista i domaćih izdajnika. Sve je više mladih kojima su njihovi „stariji pričali kako je nekada bilo bolje, ljepše i slobodnije u bivšoj Jugoslaviji i u Titovo doba“.

Potom su Bugojanci svratili do Foče i Goražda pa i do Višegrada gdje su posjetili Ćupriju na Drini i Andrićev Kamengrad te sa prelijepim utiscima toga dana sretno u večernjim satim stigli u Bugojno na polazni položaj.

Omladinska četa je uspostavila nekoliko poznanstava na svim mjestima kao i u Višegradu i to sa svojom rajom srednjoškolaca te će se novi prijatelji i prijateljice vjerovatno ovog ljeta naći Bugojnu u gostima.

                                     Viktor Dundović,

predsjednik Društva Tito

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/