U Veseloj održana svečana manifestacija povodom puštanja u rad centralnog grijanja u O.Š. Vesela

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas sa početkom u 12 sati održana je svečana manifestacija povodom puštanja u rad centralnog grijanja u Osnovnoj školi Vesela.

Dugi niz godina veliki problem O.Š. Vesela je pravila hladnoća i grijanje jer su povremeno djeca od kuće donosila drva kako bi se mogla učionica zagrijati. Zahvala pripada i portalu Bugojno Danas jer smo o ovome problemu pisali i apelovali u januaru ove godine. Također, 1.2.2017. godine se desio i verbalni sukob sa direktorom Hajder Muradifom, o čemu smo također pisali i upozoravali javnost i vlast.

Danas je za roditelje i učenike veoma sretan dan jer znaju da im se djeca neće mrznuti na nastavi te će uslovi biti normalni za rad.

Nakon svečane manifestacije školu su obišle zvanice ispred Općine Bugojno, skupa sa direktorom Hajdar Muradifom i upravnim odborom na čelu sa predsjednikom Bašić Adnanom.

“Danas svečano otvaramo centralno grijanje u našoj područnoj školi Vesela. Ovaj projekat je koštao 40.000 KM, od čega je 30.000 KM dala vlada SBK, odnosno Ministarstvo obrazovanja, 10.000 KM je dao načelnik Hasan Ajkunić. Na ovaj način je završen projekat uz veliko zadovoljstvo svih nas, naših učenika i naših roditelja”, izjavio je za medije direktor O.Š. Vesela, Muradif Hajder.

“Jedan naramak drva izazvao je puno toga, godinu dana poslije toga dolazimo u poziciju da se taj projekat završava. Danas možemo kazati da naša škola u Veseloj na čelu sa direktorom, predsjednikom mjesne zajednice i učenicima će biti najzadovoljniji što je ovaj projekat završen”, izjavio je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić za medije.

“Meni je pripala čast ispred upravkog odbora, kao predsjednik upravnog odbora Druge osnovne škole, da se ovdje javno zahvalim onima koji su na naš zahtjev, na zahtjev upravnog odbora, smogli snage i riješili ovaj problem koji je bio ovdje, a to je grijanje, zahvaljujem se ovdje prvenstveno našem načelniku koji je glavna osovina ovoga svega, zahvaljujem se ministrici obrazovanja i našem direktoru. Onoliko koliko mi uložimo u našu omladinu toliko možemo očekivati u našoj budućnosti”, izjavio je predsjednik upravnog odbora Druge osnovne škole, Adnan Bašić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/