Predsjednica Singapura upriličila prijem generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Uvažena dr. Halima Jakob predsjednica Singapura je danas upriličila prijem za Nj.E. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta šejha dr. Muhameda b. Abdulkerima el-Isaa koji se trenutno nalazi u posjeti ovoj zemlji.

Tokom prijema se razgovaralo o nekoliko tema koje se tiču promovisanja tolerancije i suživota među ljudima.

S druge strane, generalnom sekretaru Nj.E. šejhu dr. Muhamedu b. Abdulkerimu el-Isau je upriličio prijem i uvaženi zamjenik predsjednika Vijeća ministara i koordinator za nacionalnu sigurnost Singapura Teo Chee Hean. Tokom prijema je razgovarano o temama koje su od zajedničkog interesa.

Generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta je primio i minister MUP Singapura uvaženi Kasiviswanathan Shanmugam s kojim je također razgovarao o temama koje su od zajedničkog interesa.

Pored toga zamjenik predsjednika Vijeća ministara i koordinator za nacionalnu sigurnost Singapura Teo Chee Hean je uručio nagradu Nj.E. generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta šejhu dr. Muhamedu b. Abdulkerimu el-Isau u znak poštovanja napora Rabite na polju jačanja kulture civilizacijskog dijaloga među sljedbenicima različitih religija i kultura kao i aktivnosti Rabite na polju boljeg razumijevanja umjerenosti i tolerancije u ljudskim zajednicama s ciljem ostvarenja mira u svijetu.

To se desilo tokom svečanosti pod pokroviteljstvom zamjenika predsjednika Vijeća ministara i koordinatora za nacionalnu sigurnost Singapura Teo Chee Heana uz prisustvo ministra za komunikacije i informacije Singapura dr. Jakuba Ibrahima, ministra za pitanja muslimana i nekoliko diplomata, rukovodioca i čelnika singapurskih institucija.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/