U upotrebi više mobiteli nego računari i televizori zajedno, preko 80% čitatelja portala dolazi preko mobitela

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Prije nekoliko godina mobiteli baš i nisu bili toliko mobilni kao što bi se iz njihovog naziva moglo zaključiti. Budući da su njihove baterije bile jako teške, “mobilni” su bili samo vrlo snažnima i onima koji su ih držali u svom automobilu. Bili su veći od kutija za cipele i koštali su hiljade dolara.

Danas u svijetu postoji oko 1,35 milijardi mobitela. U nekim zemljama mobitel posjeduje više od pola stanovništva. Većina mobitela toliko je malena da ih se s lakoćom može držati u ruci.

Australski magazin The Bulletin izvještava: “Danas je u upotrebi skoro isto toliko mobitela koliko i televizora i vlastitih računara zajedno.” U više od 20 zemalja sada ima više mobitela nego fiksnih telefona. Jedan stručnjak koji radi u toj grani industrije kaže da mobiteli nisu samo tehnološko čudo već i “društveni fenomen”.

Više mobitela nego ljudi

Tako je već krajem 2014. godine prvi put u svijetu broj mobitela nadmašio broj ljudi. Broj mobilnih uređaja nedavno je premašio 7,19 milijardi, a “množe se” pet puta brže nego ljudi. Dok populacija ljudi raste brzinom od 2 čovjeka po sekundi ili 1,2% na godišnjoj razini, rastući broj mobitela dosegnuo je dvoznamenkasti broj.

Ništa drugačije nije ni u Bosni i Hercegovini. Broj korisnika mobilnih telefona u BiH svake se godine povećava, a neka kućanstva imaju po pet, pa i više mobitela. Koliko trenutno imamo ukupno mobilnih telefona, nije poznato, ali se zna kako smo krajem 2011. godine koristili ukupno 4,127.220 brojeva mobilne i fiksne telefonije, a zna se i kako zemlja u kojoj živimo ima oko 3,5 miliona stanovnika. Mnogi bh. građani život ne mogu zamisliti bez ovih uređaja.

Tako je portal Bugojno-danas.info prethodni mjesec posjetilo 84% posjetitelja preko mobilnih uređaja, dok je samo 12% bilo onih koji koriste računar, dok su 4% ostali uređaji, tablet itd. Za cijelo vrijeme postojanja našeg portala 81% posjeta je bilo preko mobilnih uređaja.

To mnogo znači za klijente jer su mobilni oglasi postali utjecajniji nego oglasi koji se prikazuju preko računara.

Računare danas najviše koriste firme, kancelarije, državne službe, montažeri itd. bez čega još dugo neće moći zamisliti svoj radni dan.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/