U Travniku održana ulična akcija “Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Dana 07.11.2019. godine u Travniku je održana ulična akcija ”Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”. Ovom prilikom je ukazano na problem dugog čekanja na preglede u JU Bolnicama i Domovima zdravlja u Srednjobosanskom kantonu.

Veliki broj građana je uzeo učešće u ovoj akciji te su napisali šta misle o ovom problemu i koliko su zadovoljni radom kantonalnog Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku te JU Bolnica i Domova zdravlja u SBK.

Mi su Klubu zastupnika SDP BiH SBK/KSB smatramo da se ovaj problem može riješiti tako što bi Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB sklopio ugovore sa privatnim ustanovama te platio preglede na koje se čeka dugo u javnim ustanovama.

Ovakvu inicijativu je u Skupštini SBK/KSB je uputila zatupnica SDP BiH Ljubnika Atanasijević. Nažalost još uvijek nije bilo odgovora od Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku i Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB.

Nadamo se da će Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politiku i Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB usvojiti našu inicijativu te tako unaprijediti zadravstvenu zaštitu građana SBK/KSB.

Zastupnica u Skupštini Srednjobosanskog kantona

Ljubinka Atanasijević,    s.r

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o