Osnovna škola Bristovi po drugi put održala volontersku akciju “Volontiranje je cool”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu

Volonterstvo (volonterizam, volontiranje) neprofitna je i neplaćena aktivnost kojom pojedinci i pojedinke, samostalno ili u okviru neke grupe ili organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva.

Volontiranje se javlja u raznim oblicima: od tradicionalnih običaja uzajamne samopomoći do organizovanog djelovanja zajednice u kriznim periodima. No volontiranje je mnogo više od onoga što možemo iz date definicije zaključiti.

Osnovna škola „Bristovi“ je održala svoju drugu volontersku akciju u sklopu projekta „Volontiranje je cool“ Udruženja CROA.

Naši učenici su u školi organizovali akciju prikupljanja namirnica za javnu kuhinju Bugojno. S prikupljenim namirnicama smo posjetili prostorije javne kuhinje. Srdačno smo dočekani od strane stalnih radnika javne kuhinje, koji su nam na stručno i emocionalno objasnili na koji način funkcioniše održavanje i rad javne kuhinje. Djeca su imala priliku da pomognu u spremanju paketa za korisnike, spremanju hrane, učestvovali su u podjeli hrane i naravno u čišćenju prostorija nakon radnog vremena.

Cilj ove akcije jeste jačanje samosvijesti i razvoj empatije kod djece u ranoj fazi razvoja, na skroman način pokazati humanost i brigu za druge ljude, te poštovati svakoga pojedinca bez obzira na različitosti koje su prisutne u današnjem vremenu.

https://www.facebook.com/livnobus/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/