U Travniku održana 5. proširena sjednica Kantonalnog Predsjedništva SDP BiH SBK/KSB

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Sinoć, 22.12.2015.godine, u Travniku je održana 5. proširena sjednica Kantonalnog Predsjedništva SDP BiH SBK/KSB, sa predsjednicima Općinskih organizacija sa područja SBK/KSB. Između ostalog najviše se razgovaralo i raspravljalo o usvojenom Budžetu Srednjobosanskog kantona. Klub zastupnika SDP BiH SBK/KSB, uložio je 16 amandmana na prijedlog Budžeta za 2016.godinu, a Vlada SBK/KSB nije usvojila niti jedan od uloženih amandmana. Najvažniji amandmani ticali su se povećanja grantova za razvoj privrede i poljoprivrede, koja je u našem Kantonu u velikom razvoju.

Također, traženo je povećanje grantova za podršku sportu i kulturi, te za pomoć djeci romske nacionalnosti i djeci sa posebnim potrebama, pojedincima u stanju socijalne potrebe, kao i za zapošljavanje i samozapošljavanje demobilisanih branilaca. Amandman 16 odnosio se na povećanje prihoda od indirektnih poreza, jer će se po najavama čelnih ljudi SDA, u narednoj godini zaposliti 100 000 ljudi.

Razgovaralo se i o stanju unutar SDP BiH u Općinskim organizacijama, a zajednički zaključak je da je stanje dobro, sa tendencijom rasta učlanjenja građana u SDP BiH.

U narednom periodu će se Općinske organizacije posvetiti predizbornoj kampanji za lokalne izbore.

ODNOSI S JAVNOŠĆU

KO SDP BiH SBK/KSB

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/