REAKCIJA KOMPANIJE TELEMACH NA PISMO UPUĆENO PARLAMENTARCIMA BIH 17.12. OD STRANE NEKOLIKO KONKURENTSKIH KOMPANIJA

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Povodom objavljenog pisma upućenog poslanicima Parlamenta BiH 17.12. od strane Elta kabel d.o.o. iz Doboja, TXTV d.o.o. iz Tuzle, Elkatel d.o.o. iz Tuzle, Elsat d.o.o iz Novog Grada, te Elta MT iz Tuzle, oglašavamo se sa slijedećim saopćenjem:

Kompanija Telemach, u kojoj su KKR – američka globalna investicijska kompanija, te EBRD – Europska Banka za Obnovu i Razvoj, glavni investitori, snažno odbacuje lažne optužbe i poziva na primjenu zakona u skladu s evropskim standardima.

Uz potporu svojih investitora, kompanija Telemach snažno ulaže u modernizaciju nerazvijene i fragmentirane digitalne infrastrukture u BiH i poziva i ostale operatere da podjednako investiraju u državu kako bi se građanima Bosne i Hercegovine omogućili raznovrsniji izbor i kvalitetnije usluge u domenu televizije, interneta, telefonije i ostalih usluga.

Nažalost, neke od konkurentskih kompanija, umjesto da se takmiče u oblasti pružanja boljih usluga građanima BiH u skladu sa europskim zakonima, pokušavaju rušiti konkurenciju i štititi svoje interese kroz iznošenje raznih neistina i kleveta na štetu kompanije Telemach.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/