U službi građana i medija: Pratite i borite se, bilo je i gore…

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Naš portal Bugojno-danas.info posljednjih mjeseci  bilježi veliko povećanje posjećenosti naših vjernih čitalaca, a u skladu sa našim mogućnostima pokušavamo građane izvještavati o svim dešavanjima u gradu te promovisati grad u što boljem svijetlu. Naravno,  tu smo i da ukažemo na blago rečeno  nepravilnosti s kojima se građani susreću, a moramo priznati da smo i sami vrlo često, namjerno ili ne, predmet prljavih igara onima koji osnivanje našeg portala te sam rad nisu dočekali sa osmijehom.

Jučerašnji primjer sa sjednice Općinskog vijeća Bugojno svakako je dokaz da naše objektivno izvještavanje nekima smeta pa nam pokušavaju i otežati način rada. Npr. službe Općinskog vijeća Bugojno od samog postojanja portala nisu se udostojile Dnevni red sjednice poslati preko službenog maila, dok naše kolege isti uredno dobivaju. Namjerno ili ne, prosudite sami.

Osim Dnevnog reda službe koje svoju veoma visoku platu primaju od novca poreskih obveznika grada Bugojna našem portalu nisu proslijedile  ni materijal vezan za sjednice, pa smo tokom veoma bitnih tema oko budžeta Općine i slično, sjedili sa praznim papirom dok su naše kolege imali  uvid o čemu se raspravljalo te detaljne informacije o transferima novca i drugim zanimljivim stvarima.

–          Načelnik se nije udostojio reći ni riječ o zabrani pristupa javnim informacijama portalu Bugojno-danas., posebno kada je riječ o sportskim društvima, a evo oni ni ovu sjednicu nisu dobili ni poziv ni materijale koji idu uz poziv. To je neprihvatljivo da se neko naziva neprijateljskim i ne poželjnim a to se dešava u jednom dijelu države, već sam na prošloj sjednici rekao kojem.  Izgleda da to nije pojava u samo jednom dijelu  države, kazao je prof. Abid Ajkunić (SDP) koji je ovo pitanje postavio i na prošloj sjednici ali kako je i kazao odgovor nije dobio.

Uoči samog početka ove sjednice o našem problemu obavijestili smo i predsjedavajuću OV-a Bugojno Gretu Kunu, kao i načelnika Hasana Ajkunića. Obećali su da ćemo sav materijal dobivati  već od naredne sjednice, pa ostajemo da vidimo da li obećanje i biti ispunjeno.

Zvuči nevjerovatno da naši novinari ono što ih slijeduje mogu dobiti samo ukoliko neko od odgovornih bude malo više raspoložen na dan sjednice pa odluči materijal za sjednicu uručiti i našem portalu.

U službi građana, što bi rekli vijećnici…

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/