Ajkunić odgovorio Čauševiću: Deponija na toj lokaciji nikada neće biti!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Izgradnja Regionalne sanitarne deponije u MZ Pajić Polje, već danima je top tema u našem kantonu. Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić otvorenim pismo zahvalio se građanima Bugojna i Gornjevrbaske regije na podršci koju kako kaže svakodnevno dobiva, a sve s ciljem da deponija ne može biti izgrađena na mjestu na kojem je to neki žele.

Nedugo poslije Ajkunićevog pisma, tačnije  par sati kasnije, oglasio se i načelnik općine Gornji Vakuf Uskoplje Sead Čaušević koji je u svom saopštenju Ajkunića pozvao da  preko blokade ovog projekta ne počinje svoju predizbornu kampanju, te da se bavim problemima svoje općine, a ne općine Gornji Vakuf Uskoplje.

Bugojanski načelnik Ajkunić Čauševiću nije ostao dužan ni na XXX.redovnoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno s obzirom da se posljednja tačka Dnevnog reda odnosila upravo na tu temu.

–          Mi jesmo za incijativu, jesmo za sanitarnu deponiju ali da ne šteti nikome. Suština je u tome što je Svjetska banka odobrila milionska sredstva, neko ih je malo i potrošio te ih sada treba opravdati. To Bugojno nema i Bugojno je poslalo protestno pismo Svjetskog banci koja se pita gdje su otišla ta sredstva. Regionalna deponija u Gornjem Vakufu Uskoplju ne može biti i neće nikada biti. Mi jesmo za suživot naših građana i Gornjeg Vakufa Uskoplja ali nismo da pojedinci talasaju onako kako oni misle. Regionalna deponija na granici Općine Bugojno nikada neće biti, kazao je između ostalog načelnik Ajkunić u svom obraćanju vijećnicima i građanima Bugojna.

Ne sumnjamo da će odgovor iz Gornjeg Vakufa Uskoplja stići vrlo brzo te da će ova tema i u narednim danima ali i mjesecima biti “numero uno”.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/