U ponedjeljak u Kristalnoj sali Općine Bugojno obilježavanje Međunarodnog dana dječijih prava

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

20. novembra, 1989.godine na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena je „Konvencija o pravima djeteta“. Taj dan se obilježava kao „Međunarodni dan dječijih prava“ sa ciljem da se javnost podsjeti i senzibilizira o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Dječija prava temelje se na potrebama svakog djeteta da preživi, odraste, ispuni svoje potencijale i sudjeluje u životu svoje zajednice.

Udruženje za djecu i osobe sa posebnim potrebama LEPTIR Bugojno će i ove godine, zajedno sa svojim prijateljima i partnerima iz zajednice pripremiti prigodan program povodom „Međunarodnog dana dječjih prava“.

U ponedjeljak, u udruženje Leptir dolaze učenici Prve OŠ Bugojno i njihova učiteljica Medina Halilović. Zajedničkim druženjem sa Leptirićima će poručiti „Gdje mnogi vide prepreke, mi vidimo prijateljstvo“.

Isti dan u Kristalnoj sali općine Bugojno, već tradicionalno će biti upriličen prigodan program u kojem će učestvovati djeca iz: Udruženja Leptir, Nevladine organizacije Sunce, Horoljubci Vokalnog ansambla Bugojno, učenici OŠ Bristovi, Druge i Treće OŠ Bugojno.

Dođite i budite sa nama, u ponedjeljak, 19.11.2018. godine u 18:00 sati, Kristalna sala općine Bugojno.

Zaželimo svi zajedno puno ljubavi, mira i sreće svoj djeci ovoga svijeta!!!

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o