BUGOJNO: Pronađena droga nakon pretresa stana, dva lica lišena slobode

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi https://www.bugojno-danas.info/bugojno-prodaju-se-stanovi-na-veoma-atraktivnoj-lokaciji/

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 15.11.2018. godine policijski službenici OKP PU Bugojno u saradnji sa policijskim službenicima PS Gornji Vakuf-Uskoplje i PS Bugojno, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres stana u ulici Sultan Ahmedova, općina Bugojno. Tom prilikom u stanu je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. U stanu su zatečena lica A.K. rođen 1984.godine i M.N. rođen 1984.godine, obadvojica iz Bugojna.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, navedena lica su lišena slobode i protiv njih se poduzimaju zakonske mjere i radnje u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

Treba napomenuti da je dolaskom Mustafe Zahirovića za načelnika MUP-a Bugojno mnogo toga učinjeno u posljednjih 10 mjeseci na poljima otkrivanja kriminaliteta, rješavanja ubistava te uspostavljanja javnog reda i mira, otkako je na pomenutoj funkciji.

Godinama se nije ništa radilo na otkrivanju slučajeva kada je u pitanju droga, po dolasku novog načelnika MUP-a Bugojno sve češće se rješavaju slučajevi povezani sa drogom.

Kada su krađe automobila, prošle godine je bilo 15 ukradenih vozila, dok su ove godine ukradena samo 3 starija automobila od čega su 2 riješena, kada je u pitanju Bugojno.

http://bit.ly/KatalogFeb2 https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/