BUGOJNO: Pronađena droga nakon pretresa stana, dva lica lišena slobode

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 15.11.2018. godine policijski službenici OKP PU Bugojno u saradnji sa policijskim službenicima PS Gornji Vakuf-Uskoplje i PS Bugojno, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres stana u ulici Sultan Ahmedova, općina Bugojno. Tom prilikom u stanu je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. U stanu su zatečena lica A.K. rođen 1984.godine i M.N. rođen 1984.godine, obadvojica iz Bugojna.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, navedena lica su lišena slobode i protiv njih se poduzimaju zakonske mjere i radnje u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

Treba napomenuti da je dolaskom Mustafe Zahirovića za načelnika MUP-a Bugojno mnogo toga učinjeno u posljednjih 10 mjeseci na poljima otkrivanja kriminaliteta, rješavanja ubistava te uspostavljanja javnog reda i mira, otkako je na pomenutoj funkciji.

Godinama se nije ništa radilo na otkrivanju slučajeva kada je u pitanju droga, po dolasku novog načelnika MUP-a Bugojno sve češće se rješavaju slučajevi povezani sa drogom.

Kada su krađe automobila, prošle godine je bilo 15 ukradenih vozila, dok su ove godine ukradena samo 3 starija automobila od čega su 2 riješena, kada je u pitanju Bugojno.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o