U organizaciji Taekwondo kluba Bugojno održano polaganje za više pojaseve

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U subotu 31.12.2016. godine kao završna aktivnost Taekwondo kluba Bugojno u sportskoj dvorani Osnovne škole Bristovi održano je polaganje za više pojaseve.

Polaganju je pristupilo 36 kandidata, a komisiju su predstavljali: Rijad Gazić 1. DAN, Ivona Malbašić 1. DAN, Amel Novalić 2. DAN i Hamza Malbašić 3. DAN.

Polaganje za više pojaseve u taekwondo-u je redovna aktivnost u procesu svladavanju vještina i napredovanja u taekwondo sportu. Kao i uvijek i ovaj put polaganje je obuhvatilo forme, samoodbranu, razbijanje tvrdih predmeta i sportsku borbu. Kandidati su pokazali zavidnu razinu umijeća i pred njima je blistava budućnost u napredovanju u ovom sportu, naravno uz pretpostavku da nastave ozbiljno i predano raditi kao što je to bio slučaj i do sada.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, posebno direktorici OŠ Bristovi gđi Sadini Đogić i profesoru Adisu Hajdareviću. U sklopu polaganja dodijeljena su priznanja za ostvaren sporstki rezultat sljedećim članovima TKD kluba “Bugojno”: Ubejdu Dževahiriću, Sari Pidro, Nidalu i Šadiji Mašić, Anesu Ćuriću, Miralemu Đopi, Zejdu Haskiću i Maidu Jusiću.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/