U nedjelju svi na Jaklić: ŽNK Iskra Bugojno – ŽNK Široki Brijeg (16:00)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nogometašice bugojanske Iskre nakon visoke pobjede u prvom kolu nad ŽNK Sloga iz Bosanske Otoke (11:0), u pozitivnom ozračju dočekuju nedjeljni duel sa ŽNK Široki Brijeg. Naša ekipa posjetila je trening mladih nogometašica koje iz dana u dan pokazuju svoj raskošni kvalitet.

Ja sam zadovoljan treninzima, veoma su uspješni i imamo super uslove za rad. Ovakve uslove kao mi do sada nema nijedan klub. Nisam igrala u Otoci, ali sa klupe sam pratila utakmica i moje kolegice su odigrale fantastičnu utakmicu. Očekujem pobjedu u nedjelju i nadam se da ću zaigrati od prve minute. Od malena sam igrala nogomet, lopta mi je stalno bila u nogama i kada sam čula da postoji klub odmah sam rekla svojima da ću početi trenirati. Ispočetka je bilo teško, ali vremenom sam se navikla i sada je sve lakše, istakla je Ivona Ljubas, članica ŽNK Iskra Bugojno.

Treninzi su sada bolji i ja sam zadovoljan našim radom. Očekivanja su velika, imamo i pojačanja i mislim da ćemo biti još bolji. Moj brat je trenirao nogomet i ja sam trenirala sa njim, ali kada sam čula za ženski nogometni klub Iskra odmah sam se prijavila. Već godinu dana treniram i zaista nam je ovdje fino, kazala je Munira Kelić.

– Lijepo mi je ovdje, treninzima sam zadovoljna, a pogotovo utakmicama. U prvom kolu su slavili visoku pobjedu, a i u nedjelju očekujemo novu pobjedu. Od malena sam voljela nogomet i kada sam čula za klub odmah sam se upisala. Mene je ovdje privuklo društvo, a imamo i sjajne uslove, istakla je Emka Bašić, mlada nogometašica trenutno najorganizovanijeg bugojanskog sportskog kolektiva.

Dok članice kluba sa trenerima iz dana u dan usavršavaju svoje znanje, i uprava kluba ništa ne prepušta slučaju pa u ovom klubu zaista imaju odlične uslove za rad. Sve ono što je potrebno mladim nogometašicama za uspjeh je stvoreno uoči samog osnivanja kluba, pa tako da problemi u radu kluba i ne postoje. Zanimljivo da u ovom klubu ne postoji članarina kao u većini sportskih kolektiva u Bugojnu, pa je i to jedan od razloga što klub privlači sve veću pažnju javnosti i medija.

U nedjelju će Bugojanke dočekati Široki Brijeg, a prema zanimanju javnosti očekuje se da će veliki broj navijača podržati mlade nogometašice na putu ka njihovoj novoj pobjedi. Meč na gradskom stadionu Jaklić počinje u 16 sati.

Susret će biti odigran u nedjelju na stadionu Jaklić (16:00)Foto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 3. rujan 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/