U MUP-u Kantona Sarajevo u toku saslušanje direktora OSA-e Osmana Mehmedagića

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su počeli saslušanje Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA). Saslušanje se obavlja po zahtjevu Tužilaštva BiH.

Kako je potvrđeno za Klix.ba Osmanagić se jutros javio u MUP KS gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon obavještenja da postoji nalog Tužilaštva BiH za njegovo saslušanje.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e. Predmet ispitivanja su i određene finansijske transakcije u vezi s kupovinom kuće.

Nedavno je uhapšen direktor Američkog univerziteta u Tuzli Denis Prcić zbog sumnje na krivično djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela. Državni tužilac Oleg Čavka pretpostavlja da je direktoru Obavještajno-sigurnosne službe Osmanu Mehmedagiću pomogao u pribavljanju krivotvorene diplome.

Po nalogu Suda BiH, Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) BiH predala je početkom mjeseca personalni dosje Osmana Mehmedagića. Predmetni dosje je predat ovlaštenim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz OSA-e je tada saopćeno da je Sud BiH, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka, licenciran za čuvanje tajnih podataka.

Klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o