U Kuli asfaltirano malonogometno igralište

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Protekle subote u MZ Kula okončani su radovi na asfaltiranju malonogometnog igrališta.

Radovima na polaganju asfaltne plohe prisustvovao je i načelnik Općine Hasan Ajkunić. Projekat izgradnje malonogometnog igrališta u ovoj bugojanskoj mjesnoj zajednici započet je prije dvije godine.

Asfaltiranje igrališta, kao i nedavne radove na asfaltiranju puteva u ovom naselju, obalivo je donjovakufsko preduzeće Ridnici gipsa, a predsjednik mjesne zajednice Hamid Ćurić je naglasio da su uz mještane najveći doprinos su dali načelnik Općine Hasan Ajkunić i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

I ovo malonogometno igralište u Kuli je igrađeno u okviru velikog projekta na području Općine koji traje par godina, a po kojem će svaka mjesna zajednica imati adekvatnu infrastrukturu za sportske aktivnosti mladih. Načelnik Hasan Ajkunić ovom prilikom, između ostalog, je istakao da je samo prije 5-6 godina na području Kule nedostajala gotovo kompletna infrastruktura. Zahvaljujući mještanima i rukovodstvu mjesne zajednice, Općinskom vijeću ali i podršci sa nivoa Srednjobosanskog kantona i Federacije BiH,prije par godina izgrađena je kanalizaciona mreža, izuzetno dobar most preko rijeke Vrbas, a protekle godine kao i nedavno asfalitiran je i dobar dio lokalnog puta, te pomenuto igralište. Ostao je još manji dio lokalnog puta, a i on bi trebao biti asfaltiran u naredna dva mjeseca. U narednih par dana biće izvršeno obilježavanje igrališta, te postavljanje česme sa pitkom vodom.

Po okončanju radova na izgradnji basket igrališta u Donjićima i na podrčju Kolonija, sa igralištem u Kuli, Bugojno će imati oko 30 sportskih terena za mlade.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/