U KRISTALNOJ SALI OPĆINE BUGOJNO ODRŽANA JAVNA TRIBINA „NAŠ ODGOVOR“

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sinoć, sa početkom u 18 sati, u Kristalnoj Sali Općine Bugojno je održana javna tribina „Naš odgovor“. Učesnici su bili: Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH, Miro Lazović, potpredsjednik SDP BiH, Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, Nijaz Helez, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB i Admir Škandro, predsjednik OO SDP BiH Bugojno. Cilj javne tribine je diskusija o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.  Svi prisutni su imali priliku postraviti pitanje gostima na obrascima koji su dijeljeni tokom trajanja tribine.

Na samom početku gostima se obratio Admir Škandro, predsjednik OO SDP BiH Bugojno. Osvrnuo se na stanje u OO SDP BiH Bugojno. Naveo je da unatoč turbulentnom periodu u SDP-u, u Bugojnu se ipak uspjelo sačuvati jedinstvo unutar  organizacije, te SDP BiH Bugojno trenutno broji 1300 članova. Rekao je da SDP u Bugojnu djeluje kao opozicija, te da u svom radu koristi sva politički dozvoljena sredstva kako bi aktuelnoj vlasti dokazali na obavezu poštivanja pozitivnih zakonskih propisa.

Prisutnima se obratio i Nijaz Helez, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/ KSB. Naveo je da u Skupštini SBK, SDP ima 4 svoja zastupnika. Istakao je da zakoni koje je Vlada SBK donijela za vrijeme kad je SDP bio dio vlasti se trenutno uopće ne poštuju.

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH pozdravio je sve prisutne,a  posebno demobilisane borce. U svom obraćanju, apelovao je na sve članove SDP BiH, simpatizere, građane BiH da ustanu protiv teške aktuelne političke situacije. Također, skrenuo je pažnju da u je Bugojno jedna od rijetkih općina u BiH koja nema ulicu Maršala Tita.  Predložio je da  se SDP pokrene inicijativu za vraćanje imena ulice Maršala Tita.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH je rekao da je cilj javne tribine „Naš odgovor“ da SDP dođe do što većeg broja članova, simpatizera i građana BiH kojima će predstaviti put kojim ide SDP. Osvrnuo se aktuelnu političku situaciju u državi, na Zakon o radu, te na tešku situaciju u kojoj se nalaze penzioneri. Istakao je da je u svom mandatu premijera Vlade FBiH penzija povećana dva puta za 5%, dok aktuelna vlast jedva sakupi novac za isplatu istih. Također, naglasio je da radu Suda i Tužilaštva SDP BiH daje otvorenu, bezuvjetnu i konstantnu podršku.

Što se tiče lokalnih izbora, rekao je da SDP podržava održavanje izbora koji su planirani u oktobru ove godine.

Održana javna tribina OO SDP BiH Bugojno

Posted by Bugojno Danas on 14. siječnja 2016

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/