Bugojno: Hoće li Veterinarska stanica biti brisana iz registra?

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//
​U Općinskom sudu Travnik održano je izvanparnično ročište o izricanju privremene mjere na zahtjev Veterinarske stanice iz Bugojna za koju su Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona i Općina Bugojno sudskim putem zatražili da se briše iz sudskog registra…

Rješenjem kantonalne Agencije za privatizaciju Veterinarska stanica Bugojno privatizirana je 2014. godine. Međutim, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona, po zahtjevu Općine Bugojno, poništilo je rješenje, nakon čega slijedi žalba Kantonalnom sudu koji je potvrdio rješenje ministarstva. U kantonalnoj Agenciji za privatizaciju tvrde da je procedura u skladu sa zakonom,a listu tko će biti privatiziran u veterinarskoj djelatnosti donosi Federalna Vlada, te da Općina Bugojno neutemeljeno osporava proces privatizacije Veterinarske stanice u Bugojnu.

Što znači da ni Vlade kantona nema u cijeloj priči, a da ne govorim o Općinskom vijeću i općinskom načelniku, rekao je Željko Radoš, direktor Agencije za privatizaciju SBK-a.

I dok su iz Veterinarske stanice Vrhovnom sudu Federacije podnijeli zahtjev za izvanredno preispitivanje zakonitosti odluka, nadležno ministarstvo i Općina Bugojno su izhodili rješenje o brisanju Veterinarske stanice iz sudskog registra. U Veterinarskoj stanici tvrde, da je proces brisanja iz sudskog registra politički motiviran.

Očigledno se radi o jednom vješto montiranom političkom procesu, obzirom da su sve veterinarske stanice u SBK privatizirane na isti način, i nigdje nije bilo problema samo kod nas u Bugojnu, ističe Ajdin Bašić, direktor Veterinarske stanice Bugojno.

Kod Veterinarske stanice Bugojno, odgovorno tvrdim, je politički problem gdje se pritiscima političkih opcija iz Općine Bugojno počevši od općinskog načelnika, općinskog pravobranitelja i dijela Općinskog vijeća pokušava vršiti pritisak na pravosuđe, dodao je Radoš.

U resornom ministarstvu čiji se predstavnik nije pojavio na ročištu, nisu željeli komentirati ovaj sudski proces, a uposlenici Veterinarske stanice, njih deset, s nestrpljenjem čekaju sudske odluke jer kažu, brisanje iz registra za njih je gubitak radnog mjesta.

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/