U komšiluku u modi i ženski rukomet!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Poznato je da je rukomet u komšijskom Gornjem Vakufu – Uskoplju sport broj 1. U posljednjih 6 godina pored muškog kluba djeluje i ženski. Nakon sjajnih prošlosezonski rezultata u omladinskim kategorijama u ovoj sezoni i sa seniorskom ekipom imaju ambicije da napadnu sami vrh PRVE LIGE FBIH.

U Subotu 19.10.2019.godine u 19h u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu – Uskoplju trebala bi se igrat najposjećenija ženska utakmica u BIH. Mlade Slogine dame dočekuju ekipu ŽRK ILIDŽA koja je glavni favorit za osvajanje prvog mjesta u ovoj sezoni.

Ekipa Ilidže trenutno se nalazi na prvom mjestu sa tri pobjede iz tri utakmice, a domaćin ŽRK SLOGA je na trećem mjestu sa dvije pobjede i jednim remijem.

Poznato je da je ženski rukomet u našem gradu nažalost već odavno ugašen, ali dobre komšijske odnosi ova dva kluba su doveli do toga da pet bugojanki danas sa ponosom nosi Slogin dres. Zahida Zajmović, Emira Milanović, Larisa Burko, Elma Seferović i Edina Milanović nemaju priliku da rukomet igraju u svom gradu ali zato 20 kilometara uz tok Vrbasa u tome uživaju.

Za Bugojno Danas o tome kako je primljena i o rezultatima govori nam Edina Milanović: “U Slogi sam već oko pola godine i veliko mi je zadovoljstvo biti dio velike Slogine porodice. Prije svega izdvojila bih trenera Edina koji je izvanredan trener i dosta sam naučila u radu s njim. Djevojke su mi druga porodica i stalno provodimo vrijeme zajedno. Sljedeće kolo nam je najbitnije jer Ilidža je jedan od favorita ove sezone i nadamo se pobjedi. Ove sezone napadamo vrh tabele“.

Kao portal želimo puno sreće Slogi u narednoj utakmici, da ostvare pobjedu i naravno hvala im što su prihvatili našu djecu kao svoju, kad im već njihova Općina nije omogućio da uživaju u onom što vole.

SRETNO ŽRK SLOGA!

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o