Svečano obilježeno jubilarnih 50 godina postojanja Radio Bugojna (FOTO)

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

13. oktobar obilježava se kao dan RTV Bugojno, a ove godine obilježava se jubilarnih 50 godina postojanja radio stanice. Povodom ovog značajnog jubilej ,uz prisustvo predstavnika vlasti i javnog života naše općine i susjednog Donjeg Vakufa, u prostorijama našeg kolektiva, upriličena je skromna svečanost.

Trinaestog oktobra 1969. prvi put se oglasio signal Radio Bugojna, tako da se taj dan obilježava kao Dan RTV Bugojno. Radio stanica Bugojno je jedna od najstarijih u BiH, a TV je počela s radom krajem 1992. godine. JP RTV Bugojno osnovano je 1995. godine i kao takvo, jedinstveno preduzeće egzistira i danas. U preduzeću je angažovano 19 uposlenih koji gledaocima i slušaocima obezbjeđuju različite sadržaje i usluge. Predstavnici i uposlenici kolektiva ove godine slave 50.tu godišnjicu , te je to bio povod da se okupe i obilježe zlatni jubilej Radio Bugojna.

Svečanosti su prisustvovali načelnik općine Hasan Ajkunić, predsjedavajući OV-ća Igor Vrljić i zamjenik predsjedavajućeg, Salih Gurbeta, te predstavnici klubova koji participiraju u OV-ću, a svečanost je uveličao i načelnik D.Vakufa Huso Sušić sa saradnicima.U uvodu svečanosti u ime kolektiva, obratio se direktor Abdulmalik Abdibegović, koji je podsjetio na historijat nastanka i rada ovog kolektiva te zahvalio svima koji su RTV Bugojno  davali punu podršku. Čestitku povodom 50-og rođendana RTV Bugojno i ovom prilikom uputio je načelnik Hasan Ajkunić naglašavajući da će Općina Bugojno i ubuduće podržavati rad ovog kolektiva.

Portal Bugojno Danas se zahvaljuje kolektivu RTV Bugojna na dosadašnjoj saradnji koja će napuniti u aprilu naredne godine 5 punih godina uzajamne saradnje i druženja. Želimo od srca da steknete bolje uslove za rad kao i bolje plate jer svi mi ovaj posao radimo prvenstveno što ga volimo a nakon toga zbog zarade jer svaki rad iziskuje trud a kroz trud mora doći i zarađeni novac koji je neophodan svima nama da egzistiramo u ovom svijetu.

RTV Bugojno/Bugojno Danas

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/