U Donjem Vakufu prezentovane dosadašnje realizirane aktivnosti u okviru projekta “Staza stare pruge”

U zgradi Općine Donji Vakuf danas je održan sastanak na kojem su prezentovane dosadašnje realizirane aktivnosti u okviru projekta “Staza stare pruge”.

Ovim projektom kreirat će se novi turistički proizvodi za turiste koji područje Srednje Bosne posjećuju tokom ljeta, čime će se dodatno unaprijediti turistička ponuda za duži boravak i omasovljenje posjetitelja u okviru turizma na otvorenom na području Travnika, Viteza, Donjeg Vakufa, Busovače i Jajca.

Između ostalog, starom željezničkom prugom uspostavit će se trasa biciklističke staze koja će se u kombinaciji s turističkim razgledanjem ruralnih područja, kulturno-historijske i prirodne baštine, gastronomskom ponudom i smještajno-ugostiteljskim kapacitetima promovirati na međunarodnom planu.

Cilj je uspostaviti biciklističku stazu na relaciji Lašva – Jajce starom trasom željezničke pruge u dužini od cca 105 km a u daljoj budućnosti kontinuirano raditi na unapređenju staze u skladu sa projektnim prijedlogom.

Općina Donji Vakuf podržava projekt “Staza stare pruge” koji je od velike važnosti za razvoj turističkih potencijala Donjeg Vakufa.