Firma Novo stil Bugojno uputila demant na današnji prilog na portalu Bugojno Danas

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Firma NOVO Stil Bugojno je uputila demant na video koji je objavio portal Bugojno Danas na istoimenoj Facebook stranici te ga prenosimo u cijelosti:

DEMANT UPRAVE NOVO STIL d.o.o.

S obzirom da nismo kontaktirani povodom objave na Vašem portalu, osjećamo potrebu da objavimo demant navoda. Vaša objava od grupe radnika je neutemeljena iz više razloga jer istina je sljedeća: -Sve plate i obaveze su isplaćene zaključeno sa avgustom 2020. godine, -Isplaćeno je ½ plate za septembar 2020. godine uz najavu da će do 30.10.2020. biti uplaćen i ostatak plate. Razumijemo negodovanje radnika ali svima bi do sada trebalo biti jasno da sve činimo da zadržimo rad i stvaranje bolje pozicije što u ovom vremenu u našoj branši u vrijeme pandemije i ekonosmke krize na globalnom nivou relativno dobro i uspijevamo. -Produženi rad se ne organizira, radne subote se odrađuju po preračunu radnog vremena. Iz gore navedenog, u situaciji kada je obezbijeđen posao za narednu sezonu proljeće/ljeto 2021. godine, što nije mala stvar u vremenu kada ljudi ostaju bez poslova u jeku pandemije, mi se uspješno suprotstavljamo svim izazovima uz mjere zaštite svih radnika i slijedimo preporuke Kriznog štaba. S obzirom na trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini potrebno je da svi imaju razumijevanje, uvažavanje i što je najbitnije da osiguraju RAD koji će biti i plaćen. Također vjerujemo da će slika firme u medijima poslije izbora također izgledati malo drugačija.

UPRAVA NOVO-STIL d.o.o

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o