U Donjem Vakufu formirana općinska većina sa 4 političke stranke i podrškom načelnika Sušića

Predsjednici tri političke stranke, SDP-a BiH, Nezavisnog bloka, Naroda i pravda te vijećnik LDS-a, u kabinetu načelnika Donjeg Vakufa Huse Sušića potpisali su danas koalicioni sporazum o formiranju općinske većine u Donjem Vakufu.

Prema sastavu i principima djelovanja većine u Općinskom vijeću Donji Vakuf, članovi koalicione većine djelovat će zajedno sa izabranim načelnikom općine Husom Sušićem po svim pitanjima iz nadležnosti Vijeća.

Sporazum su potpisali Senad Selimović, predsjednik SDP BiH Donji Vakuf, Muhamed Hodžić predsjednik Nezavisnog bloka Donji Vakuf, Husmir Smajić, predsjednik stranke Narod i pravda Donji Vakuf te vijećnik LDS-a Almin Selman.

„Danas je potpisan koalicioni sporazum sa predsjednicima tri stranke i vijećnikom LDS-a i izražavam zadovoljstvo na podršci, koja će najviše značiti građanima Donjeg Vakufa, koji su nas i birali na posljednjim izborima. Pozivam i preostale vijećnike da nam se pridruže kako bismo zajedničkim snagama činili i radili za dobrobit Donjeg Vakufa i svih naših građana“, kazao je načelnik Huso Sušić.

Razvoj općine u svim segmentima bazirati na strateškim i planskim dokumentima, stvarati uslove za povećanje zapošljavanja, posebno mladih koji prvi put traže posao, podrška prviredi a posebno zanatstvu i malim obrtima, podrška poljoprivrednicima, obnovi postojeće i izgranji noev komunalne infrastrukture,  dio su navedenih principa u koalicionim sporazumu.

„Govoreći u ime sve četiri potpisnika, nama je zadovoljstvo što smo imali priliku danas da potpišemo sporazum o saradnji u Općinskom vijeću u kojem smo naveli za šta ćemo se zalagati u Općinskom vijeću zajedno sa općinskim načelnikom. Želimo da u Donjem Vakufu radimo zajedno u interesu naših građana“, kazao je Senad Selimović.

CIK BiH objavio je potvrđene rezultate Lokalnih izbora 2020 za načelnike i vijećnike Općinskim vijećima.

Prema podacima CIK-a, Općinsko vijeće Donjeg Vakufa činit će šest političkih stranaka odnosno 21 vijećnik.

Tekst: radiodonjivakuf.com.ba