U apoteke u Srbiji stigli kućni testovi na koronavirus

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Kućni testovi na koronavirus stigli su u ljekarne u Srbiji i već danas mogli su da se nađu u prodaji.Prema informacijama iz Apoteka Beograd, ovi testovi se vrlo jednostavno rade, imaju jasno uputstvo i mogu biti zamjena za PCR test.

Testovi su, kako tvrde apotekari, pouzdani oko 98 posto, njihov proizvođač je firma iz Južne Koreje, a odobreni su od strane Agencije za lijekove Republike Srbije, prenose srbijanski mediji.

Cijena testova je 1.296 dinara (21 KM), procedura testiranja nije komplikovana, a rezultat se dobija kroz pola sata.

Postoji tačno uputstvo kako se uzima sekret iz nosa štapićem. Zatim se štapić uvrne i zadrži neko vreme, te se polako izvlači tako da se uvrće taj sekret kako bi se zadržao na štapiću, a onda se nanosi na pločicu i sačeka se rezultat. Ukoliko se pojave dvije crte – rezultat je pozitivan.

Međutim, ukoliko test bude negativan, ne mora da znači da je to zapravo tako jer je moguće da pacijent prerano uradio ovaj test.

Kako bi rezultat bio validan, potrebno je da prođe 2-3 dana od početka simptoma.

klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o